Satakunnan aluetaksi
Ammattisivut
KIRJAUDU SISÄÄN

 

Satakunnan Aluetaksi Oy

 

Satakunnan Aluetaksi Oy on porilaisten ja raumalaisten taksiyrittäjien vuonna 1993 perustama taksien tilausvälitysyhtiö. Myöhemmin mukaan osakkaiksi tuli myös ulvilalaisia taksiyrittäjiä. Satakunnan Aluetaksin omistavat kokonaan mainittujen paikkakuntien n. 140 taksiyrittäjää, sekä heidän paikallisesti omistamansa paikallisyhtiöt; Porin Ula- Taksi Oy ja Rauman Ulataksi Oy. Nämä paikallisyhtiöt välittivät aiemmin paikallisesti taksien ajotilauksia toimialueillaan.

Satakunnan Aluetaksilla ei ole omia takseja, vaan kaikki välityksessä olevat taksit ovat itsenäisten taksiyrittäjien omistamia autoja. Taksiyrittäjät ostavat kyydinvälityspalveluja Satakunnan Aluetaksilta.

Aluetaksi välittää tavallisia taksitilauksia lähes 200 taksiin.  Vuoden 2011 tilausmäärä oli yli 600 000 tilausta – liki 1650 tilausta joka päivä.

Satakunnan Aluetaksi Oy:n hallitukseen kuuluu seitsemän jäsentä - neljä Porista, kaksi Raumalta ja yksi Ulvilasta. Yhtiössä on ollut toimitusjohtaja vuodesta 2009 alkaen.

Satakunnan Aluetaksin henkilökuntaan kuuluu n. 15 - 17 kyydinvälittäjää. Välittäjien lähimpänä esimiehenä ja myös kyydinvälitysjärjestelmän asiantuntijana työskentelee järjestelmäasiantuntija. Kun mukaan lasketaan yhtiössä enemmän tai vähemmän työskentelevät hallituksen jäsenet on henkilökunnan kokonaisvahvuus yhteensä n. 20 henkilöä.

Yhtiössä siirryttiin kyydinvälityksessä satelliitti  / GPS- paikannustekniikkaan vuonna 2004. Vuoden 2012 alusta koko vaihde- ja puhelinjärjestelmämme uudistui ja käyttää nyt nopeaa ja luotettavaa valokuitukaapelia korvaten vanhan ”kuparitekniikan”.

Vuoden 2010 alusta Satakunnan Aluetaksi on harjoittanut taksilain edellyttämää luvanvaraista taksikuljettajien koulutustoimintaa ja on järjestänyt jo ammatissa toimiville yrittäjille ja kuljettajille lain vaatimaa jatkokoulutusta ammattiajoluvan voimassa pitämiseksi. (Katso ”Kuljettajakoulutus”) Jo ennen kuin koulutus oli laissa määrättyä ovat koulutusta järjestäneet yleisesti taksialan paikallisyhdistykset.

Yhtiömme ja välityksessämme olevien taksiyrittäjien tavoitteena on tarjota luotettavaa ja turvallista taksipalvelua toiminta-alueellamme – kaikille taksin asiakasryhmille.